Eind 2008 besloot stichting Accolade samen met tekstschrijfster Paulien Andriessen tot een nieuwe activiteit.
Er werd gewerkt aan een boek, waarin op een toegankelijke, lichte manier een aantal aspecten rond dood en rouwen verwoord werden.Een aanvraag bij het fonds vrijwilligersinitiatieven, het enthousiasme van Paulien Andriessen en een aantal ondersteunende vrijwilligers èn een positieve opstelling van uitgeverij Profiel in Bedum maakte dat dit project doorgang kon vinden.

Op 13 november 2009 werd het boek 'Het Theehuis Selwerderhof' gepresenteerd tijdens een feestelijke bijeenkomst voor de vrijwilligers en andere genodigden in het theehuis. De provincie Groningen stelde voor de organisatie van deze middag menskracht en middelen ter beschikking. Daarnaast waren er bijdragen van stichting Accolade, van het theehuis, uitgeverij Profiel en van verschillende mensen die een korte rondleiding op de begraafplaats verzorgden.

Hieronder een impressie:

tijdelijke uitbreiding van het theehuis voor deze gelegenheid
bestuurslid yvonne morselt vertelt de achtergrond en totstandkoming van het boek uitreiking eerste exemplaar bestuurslid nellian dijkema kreeg het allereerste exemplaar paulien andriessen toont het hartjesboek, onderwerp van de column die ze gaat voorlezen
paulien leest voor uit eigen werk schrijfster paulien andriessen wordt vereerd met een boeket door bestuurslid yvonne morselt nieuwsgierig? vrijwilligster maria duikt er meteen in. een boek voor alle medewerkers!
alle vrijwilligers krijgen een exemplaar alle vrijwillige medewerkers krijgen een eerste exemplaar uitgereikt hulptroepen: de dames van de provincie, met vrijwilligster henny noordveld

Het boek is te koop in het theehuis, bij boekhandel Godert Walter, Oude Ebbingestraat 53, Groningen en bij andere boekhandels. Prijs € 19,50. Als je het wilt bestellen kan dat bij Uitgeverij Profiel in Bedum. www.profiel.nl

Een overzicht van de hoofdstukken in het boek:

1.

Waar vind je het theehuis?

Geschiedenis van de kleine aula door Els de Lange

‘Liefde op het eerste gezicht’ door Els de Lange

Met een dienblad over de drempel

2.

Van kleine aula tot theehuis

Waar komt die naam vandaan?

‘Ik heb geluk gehad’ Gerard Hermsen

Vreemde vragen

Op Selwerderhof door Nellian Dijkema

Onverwachte bezoekers

Raadsels op Selwerderhof door Wilco de Jong

‘Kippenvelgevoel’ door Wilco de Jong

Rozen op uw graf

Vrijwilligers in het theehuis

Het verhaal van het logboek

De Groene Zon door Marjolijn van Vark

Benjamin de rups

Boeken voor kinderen

Kindergrafjes

Het gaat om wat de mensen willen

Hofleverancier?

‘Zo’n intieme en inspirerende plek’ door Paulien Andriessen

Het hartjesboek

Adressen

De stichting werkt met vrijwilligers en beheert zonder winstoogmerk het Theehuis Selwerderhof.

Een andere activiteit van de stichting is de uitgave van het boek: Het Theehuis Selwerderhof.

stichting Accolade:

doelstelling